Мови

 

Конференції

Семінар «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві»

Відповідальність християнина у сучасному суспільстві

В Українському католицькому університеті 11 квітня відбувся студентський науково-практичний семінар на тему «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві». Участь у семінарі взяли студенти Українського католицького університету, Львівського національного університету імені Івана Франка, Інституту екуменічних студій УКУ та Національного університету «Львівська політехніка».

Модераторами виступили: Тарас Курилець, докторант факультету богослов’я у Папському університеті св. Фоми Аквінського “Angelicum,”, керівник проектів та програм Інституту екуменічних студій УКУ; Андрій Дахній, кандидат філософських наук, доцент кафедри історії філософії ЛНУ ім.І.Франка; Галина Сохань, доцент кафедри суспільнознавчої та культурологічної освіти ЛОІППО, кандидат філологічних наук та о. Р. Фігас, докторант Папського східного інституту.

Привітальне слово до студентів виголосив о. Михайло Димид викладач Магістерської програми екуменічних наук ІЕС. Він закликав дивувати самих себе, ідентифікувати зло, посміхатися та нагадав, що майдан має бути у нашому серці. «Не будьмо чемпіонами слова, якщо у нас нема можливості реалізувати декларацій» - застеріг о. Михайло і насамкінець додав: «Якщо б хоч одну думку з тих, що я Вам сьогодні сказав, - сповнити, то кожен з нас уже буде гідним членом нашого суспільства і буде вносити сіль у землю, щоб вона була найкращою і щоб вона родила найгарніші квіти у світі».

Студенти-доповідачі розкривали питання міжрелігійних конфліктів, абортів, голодомору та висвітлення цієї тематики у ЗМІ, обговорювали проблеми впровадження інклюзивної освіти, зайняттєвої терапії та соціальної роботи, а також відповідальність журналістів їх духовні цінності та орієнтири.

Кожна доповідь викликала багато запитань та широку дискусію серед учасників студентського семінару.

Після підведення підсумків усі студенти-доповідачі отримали сертифікат участі у семінарі.