Мови

 

Конференції

Всесвітня конференція "Единбург 2010"

Единбург 2010

СПІЛЬНА ЗАЯВА

Сьогодні, відзначаючи століття Всесвітньої Конфереції Місіонерів 1910 року в Единбурзі, ми вважаємо, що церква, як знак і символ правління Божого, покликана свідчити Христові, беручи участь у Божій місії любови через перетворюючу силу Святого Духа.

1. Надіючися на Триєдиного Бога, з поновленим відчуттям пильности, ми покликані втілювати та проголошувати добру новину спасіння, прощення гріхів, достатку життя, та визволення для всіх вбогих та гнаних. Ми покликані свідчити і поширювати євангеліє у такий спосіб, щоб бути живим прикладом любови, праведности та справедливости, що їх Бог замислив для цілого світу.

2. Пам'ятаючи Христову жертву на хресті та Його воскресіння заради спасіння світу, маючи силу від Святого Духа, ми покликані до автентичного діалогу, шанобливої взаємодії та покірного свідчення серед людей іншої віри - як і людей невіруючих - щодо неповторности Христа. Наша постава визначається відважною певністю у євангельському посланні; постава ця будує приязнь, прагне примирення, та практикує гостинність.

3. Знаючи Святого Духа, що вільно літає над світом, єднає творіння і несе автентичне життя, ми покликані стати спільнотами співчуття та зцілення, у яких молодь бере активну участь у місії, а чоловіки та жінки справедливо поділяють владу та обов'язки; де присутня нова жага спаведливости, миру та захисту довкілля, та оновленої літургії, що відображає красу Творця та творіння.

4. Непокоючись асиметрією та невідповідністю сили, що поділяє та тривожить нас у церкві та світі, ми покликані до покаяння, до критичної рефлексії щодо систем влади, та до відповідального застосування владних структур. Ми покликані знайти практичні способи жити як члени Одного Тіла в повній свідомості того, що Бог противиться гордим, що Христос приймає та посилює бідних та хворих, що сила Святого Духа виявляється у нашій вразливості.

5. Потверджуючи важливість біблійних підстав нашої місійної діяльности та цінуючи свідчення Апостолів та мучеників, ми покликані радіти у виразах євангелія серед багатьох народів цілого світу. Ми славимо віднову, що її відчуваємо через рухи міґрації та місії у всіх напрямках; радіємо тим, як всі отримують для місії дари Святого Духа та Боже постійне покликання дітей та молоді до розповсюдження євангелія.

6. Визнаючи необхідність зформувати нове покоління лідерів з автентичним відчуттям місії у розмаїтому світі двадцять першого століття, ми покликані до співпраці у нових формах богословської освіти. Оскільки всі ми створені на образ Божий, ці нові форми черпатимуть неповторну харизму одна від одної, навзаєм спонукаючи до зростання у вірі та розумінні, до справедливого розподілу ресурсів по цілому світу, до задіяння цілого людського єства та цілої родини Божої, та до поваги до мудрости старших водночас із заохоченням участи дітей.

7. Чуючи Ісусів заклик зробити учнями всі народи - всіх людей, бідних, багатих, змарґіналізованих, знехтуваних, владних, неповносправних, молодих та старих - ми як спільноти віри покликані до місії звідусіль і навсібіч. З радістю ми чуємо заклик приймати одне від одного у нашому свідченні словом та ділом, на вулицях, полях, у кабінетах, домівках та школах, несучи примирення, показуючи любов, демонструючи благодать та промовляючи істину.

8. Поминаючи Христа - Господаря на бенкеті - та відчуваючи відданість тій єдності, заради якої Він жив та молився, ми покликані до постійної співпраці, що допоможе нам зарадити суперечливим питанням і працювати на здійснення спільної візії. Ми спонукувані вітати і приймати одне одного у нашому розмаїтті, потверджувати нашу причасність через хрещення до Єдиного Тіла Христового, і визнавати потребу взаємности, партнерства, співпраці, та творення місійної мережі - аби світ міг повірити.

9. Пам'ятаючи Ісусів спосіб свідчення та служіння, ми віримо, що покликані Богом слідувати цим шляхом з радістю, натхненням, помазанням - ми, що нас посилає та надихає Святий Дух, та плекає християнська дисципліна у спільноті. Очікуючи Христового пришестя, у славі, та на суд, ми досвідчуємо Його присутність з нами у Святому Духові, і запрошуємо всіх приєднатися до нашої участи у Божій місії любови, що несе переміну та примирення всьому творінню. Единбург, 6 липня 2010 року