Мови

 

ФІНАЛІСТ. Ірина Шубінець – «Шлях до своєї мрії..» (ТРК «Люкс»)

Аби піднятися до найбільшої вершини, кожному з нас необхідно здолати чимало перепон. Ця історія про тих, хто на своїй спортивній дорозі поборов суспільну думку, стереотипи та зневіру. Звичайнісінькі хлопці, вихованці Навчально-реабілітаційного центру “Джерело” майже рік опановували мистецтво карате. А наприкінці здивували усіх виступом на чемпіонаті України.

Впевненість в очах і рухах, сміливість у кожному кроці - це зараз Назар та Богдан стали саме такими, а ще півроку тому їхнє життя не виходило за межі другої домівки.

Разом із іншими дітьми тут Богдан щодня опановує найелементарніші речі - як звертатись до Бога, спілкуватись із друзями та дати собі раду у побуті.

То для нас ця наука є нехитрою, а для неповносправних дітей - кожен день і нові набуті вміння - це подвиг.

Разом із Богданом щодня на своє навчання приходить і Назарко. Сьогодні у нього урок кулінарії - потрібно правильно розрізати булочки, аби почастувати своїх друзів. В один із таких днів не на гостину, а з показовим виступом до “Джерела” завітали неочікувані гості. Спортсмени із клубу карате продемонстрували, чого можуть навчити кожного. Тоді - в Назарка і загорілись очі.

Від того пам’ятного дня пройшло багато часу. Півроку старший Назар та молодший Богдан тричі на тиждень приходили до секції карате. Спочатку було нелегко.

Важко було здолати і суспільні стереотипи, і хвилювання, і пересторогу за здоров’я дітей. Однак - постійні тренування, а ще - віра і наполеглива праця тренера - усе це зробило свою справу. Тепер на татамі він називає їх справжніми спортсменами.

І немає зусиль, які б залишились не поміченими - зрозуміли ці хлопці на своєму показовому виступі на чемпіонаті України з карате.

Свого часу їм показували основні рухи та прийоми у карате. Тепер і вони мають чим здивувати кожного із досвідчених суддів, спортсменів та глядачів. Попереду у хлопців іще багато тренувань та досягнень. Адже у кожному їхньому ударі - захована нестримна сила та нескінченна віра.