Мови

 

«СПОМИНИ» БЕЗ КОРДОНІВ

2018-11-15 13:30

У середу, 21 листопада 2018 року, у приміщенні “Centro Il Messaggio dell'Icona” (Borgo Pio 141 – 00193 Рим, Італія) відбудеться презентація італійського перекладу книги «Йосиф Сліпий. Спомини» - Josyf Slipyj, Memorie – A cura di Iwan Dacko, Alberto Di Chio, Luciana Mirri – Roma – Leopoli 2018.

Організатор заходу - Інститут екуменічних студій Українського католицького університету.

Початок о 16.30 год. Вхід вільний.

Ця книга покликана ознайомити італомовну аудиторію не тільки з постаттю і життєвим шляхом Патріярха Йосифа Сліпого, але також допомогти відкрити для себе історію самої Української Греко-Католицької Церкви. Період його життя між 1945 і 1963 роками є найменш знаним, оскільки Блаженніший Йосиф не любив розповідати про своє ув’язнення. «Такою була його доля, і хоча він знав, що від нього Всевишній Господь хотів саме такого важкого свідчення, він тужив за нормальними умовами праці, в яких міг би трудитися як пастир і науковець», - згадує багаторічний секретар Патріарха отець-доктор Іван Дацько. Саме цю прогалину покликана заповнити книга.

Видавці надіються, що таким чином читач краще зрозуміє, чому українські греко-католики вважають його Ісповідником віри в Христа і правдивим захисником існування своєї Церкви в надзвичайно складний історичний період.

З цієї нагоди, того ж дня 21 листопада 2018 р., делеґацію, до складу якої входитимуть українці, італійці та ін. (всіх біля 25 осіб) прийме під час окремої зустрічі Кардинал П’єро Паролін, Державний Секретар Святої Столиці о годині 8:30, а о годині 12:00 сам Святіший Отець, Папа Франциск.

Делеґація вручить і Папі Францискові та його Державному Секретарю український ориґінал й італійське видання Споминів Патріярха Йосифа.

Зазначимо, що в Україні книгу публікували у трьох виданнях, італійською мовою вона побачила світ вперше. Незадовго має вийти також англійське видання цих Споминів.