Мови

 

"Голос виключених": постановка вистави "У пошуках короля Ліра" Верді (в якій акторами є представники соціально виключених груп населення)

2015-01-27 10:45

Презентаційний семінар проекту відбудеться 2 лютого о 14.00 у  Першій Львівській Медіатеці (приміщення Центральної міської бібліотеки імені Лесі Українки), за адресою м. Львів, вул. Мулярська, 2а.

Після завершення семінару кожен може подати заявку на безпосередню участь у проекті. Просимо звернути увагу, що перший етап навчальних тренінгів  розпочнеться з 3 по 6 лютого. Відбудеться 5 занять тривалістю 2 год. кожне.

Мета семінару -  залучення до проекту групи волонтерів (15-20 осіб), які пройдуть навчання, щоб в майбутньому стати тренерами та працювати із підопічними (соціально виключеними особами) та координувати проект у Львові. Для участі в даному проекті не потрібні навики акторської майстерності! 

 Для участі у презентаційному семінарі  заповніть онлайн-заявку до 27 січня. Додаткова інформація за телефоном 067-191-11-81 Марія Кандиба (працівник ІЕС).

У рамках міжнародної діяльності Фундація "JUTROPERA" планує зробити постановку вистави "У пошуках короля Ліра" Верді у Львові, до якої будуть залучені в якості акторів представники соціально виключених груп. Реалізація проекту відбуватиметься у кілька етапів і завершиться прем'єрою у грудні 2015 року  у Львові та грудні 2016 року у Вроцлаві.

Співорганізатори проекту

Інститут екуменічних студій УКУ,  Управління культури ЛМР, ГО «Народна допомога - Львів», Львівська національна музична академія ім. Миколи Лисенка та Львівський драматичним театром ім. Лесі Українки

 

Коротко про Фундацію "JUTROPERA", Польща:

Фундація заснована у 2009 році при Великому театрі в Познані, та впродовж 2009-2012 років реалізувала ряд освітніх заходів на теренах Великопольського воєводства. На даний час Фундація працює над двома основними напрямками. Перший - це реалізація програми підготовки "Європейська столиця культури Вроцлав-2016". Іншим важливим напрямком роботи  є міжнародна діяльність, яка включає проведення тренінгів та виступів за межами країни.

Про цикл "Голос виключених":

Авторська вистава Міхала Знанецького "У пошуках короля Ліра" Верді, яка реалізовувалася Фундацією впродовж 2013 року у Вроцлаві, відкрила цикл  "Голос виключених" з метою залучення до світу музики і театру  людей, які, як правило, мають обмежений доступ до мистецтва. 

Прем'єра  вистави відбулася у липні 2013 року у Вроцлаві. Крім професійних зірок опери та театру, акторами стали також і люди похилого віку, мешканці будинків соціальної опіки, що належать до Міського центру соціальних послуг у Вроцлаві.

Завдяки участі літніх людей у проекті, вистава переосмислюється, посилюється справжній життєвий досвід і емоції кожного учасника, які стають частиною постановки.

 Протягом наступних років будуть створюватись нові вистави, в яких  поряд з відомими  артистами виступатимуть представники різних соціально виключених груп. В творчому доробку Міхала Знанецького більш ніж двадцять років співпраці з такими уразливими групами, як мешканці хоспісів, в'язниць, психіатричних лікарень та сиротинців, за що митець неодноразово отримував нагороди на визнання.


https://m.youtube.com/watch?v=ws74SbC82vc