Мови

 

Книгу "Йосиф Сліпий. Спомини" презентуватимуть під час Форуму видавців

2014-09-09 15:00

Як зазначають редактори, після свого звільнення Патріарх надиктовував ці спомини своєму секретарю Іванові Хомі протягом року. Всього було записано сім рукописних зошитів. Іван Хома надрукував цей текст на друкарській машинці, і цей машинопис пролежав в архіві півстоліття. Сприяв виходу книги о. Іван Дацько, який був особистим секретарем Патріарха Йосифа. Спільна робота о. Івана Дацька та д-ра Марії Горячої над книгою тривала два роки. І лише тепер книгу «Споминів» видає Інститут св. Климента Папи у Римі Українського католицького університету спільно з Інститутом Екуменічних Студій УКУ.

«Ці спогади будуть надихати, точніше служити Богові та Україні. Особисте свідчення незламності, з якою Йосиф Сліпий пережив увесь цей період випробувань, напевно, запалить серце не одного читача. Також ці “Спомини” стануть цінним історичним джерелом для науковців, які досліджують його діяльність та історичний контекст, у якому він діяв, як зрештою і життя всієї Церкви у цей період», - додає д-р. Марія Горяча.

Це видання -  дар Українського католицького університету у честь пам’яті  Патріарха Йосифа Сліпого за все, що він зробив для УГКЦ і для самого Українського католицького університету зокрема.  

 

Презентація відбудеться 0 12:00 за адресою Львів, вул. Коперника, 15,

Палац Потоцьких, Дзеркальна зала