Мови

 

О. д-р. Іван Дацько презентував книгу «Йосиф Сліпий. Спомини» на Синоді УГКЦ у Брюховичах

2014-09-08 12:30

У книзі йдеться  про долю видатної постаті Патріарха Йосифа Сліпого від дитинства аж до визволення із заслання у 1963 році. Цим споминам уже 50 років від дати написання і видання приурочене до 30-ття від дня відходу у вічність незламного Патріарха.

Під час Синоду Блаженніший Святослав (Шевчук), глава УГКЦ та Преосвященний Владика Борис (Ґудзяк), Президент УКУ,  теплим словом підтримали вихід книги у світ. А Президент Інституту Екуменічних Студій о. д-р. Іван Дацько як головний редактор книги   подарував усім єпископам ще свіжі примірники цього бестселеру.

Нагадаємо, сприяв виходу книги о. Іван Дацько, який був особистим секретарем Патріарха Йосифа. Спільна робота о. Івана Дацька та д-ра Марії Горячої над книгою тривала два роки. І лише тепер книгу «Споминів» видає Інститут св. Климента Папи у Римі Українського католицького університету спільно з Інститутом Екуменічних Студій УКУ.

Це видання -  дар Українського католицького університету у честь пам’яті  Патріарха Йосифа Сліпого за все, що він зробив для УГКЦ і для самого Українського католицького університету зокрема.