Мови

 

Сьомий Екуменічний соціальний тиждень буде присвячений відповідальності

2014-05-28 12:15

До обговорення було представлено тему цьогорічного форуму та попередню програму заходів, які відбуватимуться впродовж тижня.

Координатор сьомого ЕСТ Марія Кандиба детальніше зупинилася на концепції обраної теми: «Надзвичайна актуальність цієї теми ілюструється сучасною суспільно-політичною ситуацією в Україні. Наше суспільство потребує активної, мислячої, духовно багатої особи, котра відчувала б відповідальність за соціально-політичний та економічний розвиток країни, за збереження духовної спадщини народу. Під час революції спостерігалася висока активність громадян, виникло чимало ініціатив, без яких якісні зміни в країні були б неможливими. Саме народження нових лідерів, висока самоорганізація та самосвідомість громадськості і є каталізатором перетворень у суспільстві. Тому, Інститут екуменічних студій УКУ планує присвятити сьомий Екуменічний соціальний тиждень темі «Відповідальність християнина у сучасному суспільстві», зосередивши увагу на тому, як кожен громадянин може і має впливати на творення високодуховного громадянського суспільства».

Відповідно до теми учасники сьомого Екуменічного соціального тижня зосередять свою увагу на питаннях відповідальності у різних сферах життя суспільства. Також в рамках 7 ЕСТ відбудеться Академічна конференція присвячена двом документам Другого Ватиканського Собору - декрету «Про екуменізм» та «Про Східні католицькі Церкви».

Учасники експертної ради, а саме представники Національного університету «Львівська політехніка», Львівської міської ради та Львівської обласної ради, відзначили актуальність обраної теми, висловили свої зауваження і рекомендації щодо наповнення форуму та обговорили участь кожного співорганізатора у заходах ЕСТ.