Мови

 

Духовні настанови та приємні спогади

2013-06-05 13:30

Зустріч розпочалася богослужінням у церкві Блаженних новомучеників УГКЦ. Після якого випускники продовжили спілкування у колегіумі Українського католицького університету. Тема реколекцій була присвячена самопізнанню та стосункам із ближніми.

Першу науку промовив о. Микола Лучик (домініканець, римо-католик). Найперше він розповів, що означає бути християнином. А це – бути учнем Ісуса Христа, бути Його другом, братом, сестрою. Але найосновніше у всьому виконувати волю Божу і звідси починається самопізнання. Одним із акцентів його науки також було твердження на якому неодноразово наголошують і інші проповідники: «Не бійтеся робити помилки». Адже не робить помилок тільки той, хто нічого не робить. Така людина стоїть на місці і боїться йти вперед.

Тему синівства і братерства, яка проявляється у людських стосунках продовжив о. Роман Фігас, науковий співробітник Інституту екуменічних студій. Основний месидж, який він передав випускникам це те, що «наші стосунки з людьми залежать від того, які у нас стосунки із Богом».

Завершив духовні чування о. Юрій Блажаєвський (оріоніст - греко-католик) роздумами про самопізнання і ґрунт для цього самопізнання.

Випускники за чаєм у такій духовній атмосфері пригадала роки навчання на МПЕН, студентські інціативи та те чудове родинне коло, яке творить Інститут екуменічних студій.