Мови

 

Міжнародна науково-практична конференція «Соціальна відповідальність вищої освіти: доступність, якість, конкурентоспроможність»

2013-05-29 10:00

Захід був проведений з ініціативи Інституту екуменічних студій Українського Католицького Університету в рамках реалізації проекту Національна мережа Екуменічних соціальних тижнів за підтримки Навчально-наукового інституту праці та соціальних технологій СНУ ім. В. Даля (м. Луганськ).

Представники влади, освіти, Церкви та громадських організацій зібралися для обговорення та обміну досвідом у сфері покращення якості освіти у вищих навчальних закладах. Зокрема учасники презентували діяльність соціальних проектів у Львові, а саме Форум «Екуменічний соціальний тиждень», сертифікатну програму Інституту екуменічних студій - «Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами», як приклад соціальної відповідальності освіти в Україні. Також обговорили шляхи реформування вищої духовної освіти в Україні, роль інновацій у створенні конкурентоспроможних ВНЗ, проблеми впровадження інклюзивної освіти та систему професійної підготовки соціальних працівників.

Доктор Ніна Гайдук відзначила велику відповідальність програм підготовки фахівців соціальної сфери перед суспільством. І ця відповідальність реалізується в тому, як фахівці відповідають на потреби, які існують в суспільстві, як вони апелюють до викликів, які виникають на професійному рівні, додала науковець.

Почесним гостем заходу став д-р. Бредлі Д. МакКензі, професор факультету соціальної роботи Манітобського університету, (Вінніпег, Канада). Він виступив із доповіддю на тему: «Переорієнтація послуг для дітей та молоді на підтримання сімей: наслідки для організаційної зміни, виховання та освіти».

Загалом усі учасники конференції засвідчили необхідність співпраці між освітніми закладами, Церквами, громадським сектором та органами виконавчої влади задля підготовки професіоналів у сфері соціальної роботи.

У рамках конференції також відбулися візити до реабілітаційних центрів (Луганського обласного центру соціальної реабілітації дітей інвалідів «Відродження» та Луганського Міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів) та дитячого будинку сімейного типу для практичного знайомства із роботою громадських організацій.