Мови

 

Співпраця влади, громадських організацій та церкви

2013-05-01 (All day)

У круглому столі взяли участь: Геннадій Мінаєв, міський голова м. Суми, Андрій Садовий, міський голова м. Львова, Василь Косів, заступник міського голови м. Львова з гуманітарних питань, Галина Бохонко, виконавчий директор ІЕС УКУ м. Львів, Марія Кандиба, Інститут екуменічних студій, Український католицький університет, Остап Процик, радник міського голови з питань промоції міста та медіа, член ГО «Самопоміч» м. Львів, а також представники духовенства, громадських та молодіжних організацій, освітяни та ЗМІ м. Суми.

Представники влади, церкви та громадських організацій поділились досвідом співпрспівпраці. Сумчани познайомились з львівськими ініціативами та представили свої власні проекти.

Зокрема Андрій Садовий, міський голова м. Львова, зазначив: «Ми готові не просто допомагати, а активно співпрацювати із сумчанами, маючи позитивний досвід розвитку нашого міста. Нам важливо, щоб були такі центри успіху і на заході, і на сході, півночі та півдні України».

Василь Косів, заступник міського голови м. Львова з гуманітарних питань презентував роботу міста у соціальній та культурній сфері, підкресливши: «…якщо ми у Львові і досягнули успіхів у тій чи іншій галузі, то лише у співпраці із громадськими організаціями та львівською громадою загалом».

Сергій Панченко, заступник міського голови м. Суми окреслив досягнення та проблемні моменти співпраці сумської міської ради з громадськими організаціями, запропонував шляхи вирішення наболілих питань та закликав громадські організації до співпраці з містом.

Координатор Екуменічного соціального тижня, Марія Кандиба, представила п’ятирічні напрацювання Всеукраїнського суспільного форуму «Екуменічний соціальний тиждень» у сфері міжсекторальної взаємодії у реалізації соціальних ініціатив.

Свої проекти також представили громадські організації: «Самопоміч» (м. Львів), Центр підтримки та розвитку родини «Калинове гроно» (м. Суми) та Сумська обласна асоціація педагогів-християн.

Учасники круглого столу також піднімали питання духовного виховання молодого покоління, залучення церков до реалізації соціальних ініціатив та конструктивного міжконфесійного діалогу та співпраці.

Захід відбувся з ініціативи Інституту екуменічних студій Українського Католицького Університету в рамках реалізації проекту Національна мережа Екуменічних соціальних тижнів та Днів Львова у місті Суми.