Мови

 

«Роль ключових соціальних інституцій у вихованні молоді»

2013-04-30 23:15

Участь у панельній дискусії взяли студенти та викладачі Запорізької Державної Інженерної Академії, представники громадських організацій, органів місцевої влади, духовенство міста Запоріжжя.

Учасники дискусії обговирили проблеми та перешкоди в суспільстві, які для себе бачить молодь. А також: яка роль соціальних інституцій у вихованні молоді? Як Церкві бути ближчою до молодої людини та стати моральним авторитетом?

Так, представник Служби у справах дітей Запорізької облдержадміністрації представив позитивний досвід співпраці області з громадськими та релігійними організаціями у реалізації різноманітних програм та проектів щодо підтримки дітей-сиріт та прийомних сімей, по боротьбі із насильством у молодіжному середовищі.

Було відзначено важливість залучення Церкви до виховання молоді, зокрема через співпрацю із освітніми закладами, позашкільними установами та соціальними організаціями, необхідність підтримки сімейних форм виховання дітей та молоді та формування нової системи позашкільної освіти.

Учасники заходу підтримали ініціативу організаторів панельної дискусії щодо продовження обговорення із залученням міжнародних та українських фахівців: освітян, представників духовенства, влади та громадського сектору.