Мови

 

«Партнерські соціальні ініціативи в роботі з соціально уразливими групами населення»

2013-04-15 17:30

Цей захід ініційований Інститутом екуменічних студій УКУ спільно з Дніпропетровською міською організацією допомоги в медико-соціальній реабілітації дітей-інвалідів «Воля» під егідою Національної мережі Екуменічних соціальних тижнів України.

Учасники круглого столу - представники місцевої влади, бізнесу та громадських організацій Дніпропетровська та Львова – ознайомилися з досвідом соціальної роботи в містах, зосередили свою увагу на актуальності співпраці між різними секторами та зазначили, що лише спільними зусиллями можна реалізувати соціальні проекти, необхідні для громади.

Координатор Екуменічного соціального тижня, Марія Кандиба, представила п’ятирічні напрацювання форуму у напрямку роботи з соціально уразливими групами населення, законодавчі ініціативи, спрямовані на підтримку соціально-незахищених верств населення.

Також Лілія Дурняк, координатор зовнішніх зв’язків спільноти «Лярш-Ковчег» у Львові, поділилася досвідом життя спільноти, представила вироби, які виготовляють друзі у майстернях «Ляршу», розповіла як живуть у будиночку спільного проживання, будують і розвивають стосунки між асистентами та друзями.

Отриманий досвід став для колег з Дніпропетровська надзвичайно хвилюючим та важливим. Адже, одним з питань, яке обговорили під час круглого столу, було створення Центру реабілітації дорослих інвалідів у Дніпропетровську та необхідність консолідації зусиль місцевої влади і громадських організацій для спільної реалізації цього проекту.

Організатори круглого столу впевнені, що подібні заходи сприятимуть налагодженню співпраці між містами, створенню та реалізації нових проектів, поширенню досвіду ЕСТ та активізації громади.