Мови

 

Розпочався 5-ий Екуменічний соціальний тиждень "Майбутнє демократії в Україні"

2012-09-24 22:30

Участь у прес-конференції взяли представники співорганізаторів: Галина Бохонко, виконавчий директор Інституту екуменічних студій; Ірина Кітура - координатор Екуменічного соціального тижня; Ніна Гайдук, завідувач секції соціальної роботи доцент кафедри соціології та соціальної роботи ІГСН, НУ Львівської політехніки; Богдан Панкевич, радник міського голови.

5-ий Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) розпочався 24 вересня і триватиме до 30 вересня. Тема ЕСТ – «Майбутнє демократії в Україні». Ірина Кітура представила програму ювіленого Форуму та пояснила чому обрана саме тема демократії: «Питання демократії важливе для будь-якої країни, з будь яким рівнем розвитку екуменічного чи соціального».

У програмі форуму: академічна конференція, семінар-кафе присвячений свободі слова в Україні та семінари-обміни, круглі столи, майстер-класи, візити до соціальних організацій, показ фільму "Срібна земля", виставка-ярмарок соціальних організацій, концерт за участю людей з особливими потребами.

«Особливістю цьогорічного ЕСТ є активне залучення молоді, не тільки як учасників заходів, а і як організаторів, так у п’ятницю весь день буде присвячений молоді. Передбачено робочу майстерню, » – зазначила Ірина Кітура.

Представник співорганізаторів НУ «Львівська політехніка» Ніна Гайдук наголосила: «Сьогодні ми говоримо про ЕСТ як всеукраїнську і міжнародну ініціативу. Форум має всі можливості і підстави аби здійснити задум, який єднає нас. Задум, що пов'язаний із консолідацією зусиль громади спрямованих на вирішення соціальних проблем, які пов’язані з сьогоденням і мають відношення до майбутнього України. На мою думку Екуменічний соціальний тиждень, як форум всеукраїнський і міжнародний, виконує державницьку місію».