Мови

 

Д- р Лі Квінел розповів про специфіку лідерства

2012-08-08 13:00

Д-р Лі зупинився на сучасній моделі лідерства, яке він називає інклюзивним лідерством. Розповів про еволюцію цього поняття, завдання лідерів та сутність їхньої діяльності на противагу менеджменту. «Лідерство полягає в тому, щоб зібрати людей навколо себе з їхньої власної волі з метою, щоб діяльність організації велася ефективно» - зазначив доповідач. А завдання лідера, на думку д-р. Лі Квінела, забезпечити реагування на зміни в оточенні – «У нашому середовищі запорукою виживання є наявність великого спектру ідей і пропозицій, тобто вміння пристосуватися до змін».

Лектор також поділився основними засадами лідерства, визначив питання на які має дати відповідь лідер разом зі своєю командою і тільки тоді приймати рішення у якому напрямку рухатися. «Критично важливо для лідера забезпечити інклюзивність» - підсумував д-р Лі.

Наприкінці лекції слухачі мали можливість поставити запитання та подискутувати щодо ролі лідера в суспільстві.

Співорганізаторами зустрічі виступили Інститут екуменічних студій УКУ та кафедра соціології та соціальної роботи ЛНУ "Львівська Політехніка".

Наступний свій візит д-р Лі Квінел планує до України восени для участі у 5-му Екуменічному соціальному тижні у м. Львові як експерт з підготовки лідерів сучасності.

Довідка:

Д-р Лі Квінел є клінічним психологом та ведучим консультантом організацій. Має 30 років досвіду консультування у своєму прагненні підтримати організації на шляху розвитку. Викладав у  Вінніпезькому університеті провінції Манітобу на торговельному факультеті та кафедрі психології.

З 2000 року Д-р Квінел почав відвідувати Україну, прочитав чимало різноманітних тематичних курсів у Львівській політехніці, а також брав участь у 4-му Екуменічному соціальному тижні у м. Львові, де виступав з доповідями.