Мови

 

Відбувся перший онлайн-захист на ДМПЕН для англомовних студентів

2011-06-22 09:15

Це перший захист на ДМПЕН для англомовних студентів через мережу Інтернет.

О. Лорент Клініверк – православний священик, висвячений у 2004 році Архієпископом Всеволодом УПЦ в Америці. З 2007 року служить парохом православної парафії св. Інокентія у місті Еврика, штат Каліфорнія. Має ліцензіят з богослов’я, почесний докторат з прикладних наук. Вчився у Святотихоновській Православній Семінарії. Викладає богослов’я і міжнародне адміністрування у Державному університеті Каліфорнії. Написав книгу «Його поломане тіло - розуміння і зцілення схизми між Католицькою та Православною Церквами» (2007 рік). Вступив на ДМПЕН у 2009 році.

Онлайн-захист тривав одну годину та видався цікавим з успішним результатом. Науковим керівником роботи був директор Інституту екуменічних студій Антуан Аржаковський. А рецензував магістерську роботу доктор богослов’я Михайло Петрович. Очолював екзаменаційну комісію доктор богослов’я Володимир Турчиновський.

«Магістерська робота є ориганільною і порушує важливі питання, чому сучасний екуменічний діалог не прогресує, не рухається вперед, і які методологічні «реформи»могли б його покращити», - зазначив під час захисту член екзаменаційної комісії о. д-н., доктор Олег Кіндій.

Наприкінці успішного захисту Антуан Аржаковський запросив о. Лорента Клініверка викладати на англомовній ДМПЕН.

Фоторепортаж онлайн-захисту