Мови

 

Журналіст з Франції Мішель Станюль завітав до Інституту екуменічних студій

2011-05-06 16:45

У першій оглядовій лекції на тему «Преса у Франції» Мішель Станюль розповів студентам про загальний стан газетних видань у Франції, про значимість регіональної преси та представив структуру французьких видань.

У середу, п. Мішель поділився з українськими студентами про законодавство Франції і медіа, про те, як закон захищає журналістів у цій країні, і яку відповідальність несуть журналісти за оприлюднену інформацію.

Завершальна лекція за участі Мішеля Станюля відбувалась у формі дискусії (запитання-відповіді) і мала досить неформальний характер. Мішель Станюль розповідав про своє життя та журналістську діяльність, про свій духовний досвід. Адже він є також отець-диякон, висвячений у візантійському обряді. І наприкінці, французький журналіст висловив кілька порад молодим журналістам: «Треба мати віру, християнські цінності, вести духовне життя, мати чітке переконання, і, власне, свідчити всім своїм щоденним життям.

Довідка: Мішель Станюль народився 14 липня 1953 року в Гдині (Польща). Одружився у 1981 році, має шістьох дітей, які охрещені у візантійському обряді. Володіє французькою, польською, англійською, іспанською. Є поляком за походженням, живе у Франції, перебував у еміграції у Марокко, де власне, був висвячений на диякона. З 1973-1974 року – розпочав здобувати фах журналіста. На сьогодні Мішель Станюль працює журналістом у газеті «Le Progrès» у Ліоні, що виходить у 16 різних екземплярах і має тираж 50 тис.

Фоторепортаж події