Мови

 

У Польщі створили екуменічний портал

2011-01-26 10:00

Портал виник з ініціативи двох краківських студентів – Кароля Собчика і Конрада Гловацького. Як вони пояснюють, головним натхненням для створення проекту було «прагнення об’єднання усіх християн в єдиному Дусі».

«Ми віримо, згідно зі словами св. Павла, що сам Бог прагне, щоб все наново з’єднати у Христі як Голові: «об'єднати все у Христі: небесне й земне» (Еф. 1, 10). Натхненні цими словами ми прийняли виклик євангелізації, наслідком чого став проект «inGod.pl». Ми мріємо про те, щоб портал став інтернет-центром християнських подій, міжрелігійного діалогу, початком справжнього об’єднання і реалізації молитви самого Христа: «щоб усі були одно, як ти, Отче, в мені, а я в тобі, щоб і вони були в нас об'єднані ; щоб світ увірував, що ти мене послав» (Йо. 17. 21).

Сторінка покликана служити проведенню діалогу між різними віросповіданнями через промування різноманітних подій, які здійснюються у рамках євангелізації – семінарів, реколекцій, концертів чи наукових конференцій. Крім цього на сторінці будуть розміщуватися фото, новини, коментарі. Священнослужителі різних конфесій писатимуть статті на духовну тематику.

Ініціатива поки що не має офіційного патронату жодної з польських християнських Церков. За словами творців порталу – католиків та протестантів – зацікавлення проектом починає висловлювати духовенство Католицької та Лютеранської Церков.
Католицький часопис "CREDO"