Мови

 

Міжнародна конференція "Спілкування й усамітнення" у Бозе (Італія)

2010-09-22 13:45

У ній також взяли участь представники УПЦ. Офіційну делегацію цієї Церкви очолив єпископ Ровеньківський УПЦ Володимир.

Київські духовні школи УПЦ, як інформує "Православіє в Україні", на конференції представляли ігумен Маркел (Павук) та ігумен Філарет (Гаврин). Єпископ Володисмир зачитав учасникам заходу вітальне слово Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира, який наголосив, що «спілкування є невід’ємним аспектом буття людської особистості, що має на увазі відкритість назустріч іншій особистості». Побажавши учасникам продуктивності та плідності в ході богословського діалогу, Митрополит Володимир у вітальному слові зазначив, що «у біблійному контексті наше спілкування один з одним вбачається лише як щабель до спілкування з Богом».

Єпископ Володимир з благословення Предстоятеля УПЦ також взяв участь у третіх "Амвросіївських читаннях", котрі проходили з 12 по 14 вересня на парафії святителя Амвросія Медіоланського в Мілані (Італія).

Тема зустрічі ― "Християнська родина в сучасному секулярному світі", в рамках якої обговорювали такі питання: біблійне вчення про родину; таїнство шлюбу; святість і вірність подружніх відносин; ставлення батьків до дітей; ставлення дітей до батьків тощо. У згаданій зустрічі також взяв участь архиєпископ Корсунський УПЦ Інокентій, що у своєму слові підкреслив важливість запропонованої теми й необхідність всебічного дослідження проблеми родини в сучасному суспільстві. Також з вітальними словами на адресу організаторів і учасників читань виступили Міланський архиєпископ кардинал Діоніджі Теттаманці, о. Мілан Жуст, секретар католицького комітету з питань культурного співробітництва з Православними Церквами при Папській раді зі сприяння єдності християн з Риму, консул Молдови Йонутас Пускасіу, Президент Фонду "Центр розвитку італо-російських відносин" і італо-російської торговельної палати Розаріо Алессандрелло. Конференція завершилась молебнем перед мощами святого Амвросія Медіоланського у Свято-Амвросіївскій базиліці.

Релігійно-інформаційна служба України