Мови

 

Завершився Міжнародний з'їзд редемптористської молоді

2010-08-16 14:15

У заході, що розпочався 9 серпня, взяло участь близько півтисячі осіб з 20-ти країн Європи, Канади та Росії. Це молодь віком від 16 до 25 років, що співпрацює з чином редемптористів Римо-Католицької та Української Греко–Католицької Церкви.

Протягом 5 днів молодь різних національностей, звичаїв, іноді – шкіри та менталітету об’єднувалась у спільних молитвах, слуханні конференцій та міжнародних дискусійних групах. Молоді католики брали участь у майстер-класах (наприклад, з малювання ікон), ліпили разом вареники, навчали один одного своїх народних танців. Крім того, молодь, що приїхала з римо-католицьких парафій Європи, під час з’їзду відкривала для себе багатство Візантійської Літургії.

Учасників заходу благословив Львівський архиєпископ Ігор (Возьняк), який відправив Божественну Літургію у соборі св. Юра у перший день та під час закриття ІХ Міжнародного з’їзду редемптористської молоді.

Роздумуючи над гаслом з’їзду «Бути, як Ти», молоді люди дійшли до висновку, що всіх об’єднує Христос. Учасники з’їзду намалювали ікону «Містичне тіло Христа» та подарували її Львівській провінції отців-редемптористів.

Підготовка до заходу розпочалась три роки тому після завершення з’їзду в Ірландії. Організацією заходу займались отці-редемптористи, монахині-редемптористки та молодь. Крім організаційного комітету, були задіяні волонтери з України та з-за кордону.

На згадку про Міжнародний з’їзд редемптористської молоді у Львові учасники отримали сплетені вручну жовто-блакитні чотки для Ісусової молитви, а також сумку, яку можна одночасно використовувати, як подушку для сидіння.

Церемонія закриття завершилась міжнародною дискотекою.

Міжнародні зустрічі редемпториської молоді відбуваються кожні три роки, починаючи з 1987. В Україні з’їзд відбувався вперше. Через три роки редемптористська молодь зустрінеться в Італії.

Католицький часопис "CREDO"