Мови

 

Міжрелігійний семінар «Ковчег-2010» розпочався в Унівській Лаврі

2010-07-30 11:15

У зустрічі беруть участь представники української, польської та єврейської академічної молоді з різних регіонів України та науковці з України, Польщі й Ізраїлю.

Серед співорганізаторів семінару Всеукраїнське Центр вивчення Голокосту «Ткума». Федерація польських організацій в Україні, Український Католицький Університет, Генеральне консульство Республіки Польщі у Львові та Львівський міський Палац культури імені Гната Хоткевича. Це місце для традиційних зустрічей молодих українців, поляків і євреїв обрано тому, що під час Другої світової війни в Унівській Лаврі монахи-cтудити переховували єврейських, польських і українських дітей. Поблагословити учасників цьогорічного семінару «Ковчег» прибули Архиєпископ Львівський Української Греко-Католицької Церкви владика Ігор Возьняк, ЧНІ, і Єпископ-помічник Львівський Римо-Католицької Церкви в Україні владика Леон Малий.

У відкритті семінару«Ковчег-2010» взяли участь перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації пан Мирон Янків, Генеральний консул Республіки Польщі у Львові пан Ґжеґож Опалінський.

Архиєпископ Львівський Ігор Возняк звертаючись до молоді наголосив: «Бог закликає до розуміння. Ми повинні мати розуміння між нашими народами - українським, польським, єврейським та всіма народами світу. Головне взаєморозуміння і допомога».

Учасники семінару «Ковчег-2010» побувають також у Львові та в польському місті Люблін, покладуть квіти на меморіалі жертв Голокосту в Белзі.

Значна увага буде приділена подоланню стереотипів і упереджень, пошуку шляхів до порозуміння між сусідніми народами.


Католицький часопис "CREDO"