Мови

 

На Володимирській гірці молилися за збереження єдності в Україні

2010-07-29 10:00

Як повідомляє «Глас народа», участь у молебні взяли прем'єр-міністр України Микола Аазаров, голова Верховної Ради Володимир Литвин заступник мера Києва Олександр Попов та інші офіційні особи.

Також на молебні були представники Римо-Католицької та Вірменської апостольської Церков. У промові Патріарх відзначив, що помолився за єдність українського народу, про подолання розділень, які, за я його словами, "насаджувалися заради швидкоплинної політичної вигоди" і закликав усіх небайдужих молитися про подолання цих розділень.

«Всі, хто любить свою країну, повинен піклуватися про подолання розділення, про зміну духовного і морального клімату, про зниження рівня протистояння ... Я закликаю всі сторони, які втягнуті в політичні, економічні, соціальні та історіософські конфлікти знизити цей градус кипіння для того, щоб народ міг знайти спокій і в світі творити свою свободу", – підкреслив Глава РПЦ.

При цьому Патріарх підкреслив: "Немає єдності, побудованої на розділенні, немає свободи, що породжується ворожнечею і страхом", відзначаючи, що "ці слова актуальні для сьогоднішньої України".

Він благословив і привітав зі святом Хрещення Русі присутніх.

28 липня, у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, УПЦ КП проведе Хресний хід з 12.00 до 13.30 від Володимирського собору вулицями до пам’ятника князю Володимиру.

Релігійно-інформаційна служба України