Мови

 

«Я вважаю, що вдалося багато чого досягти на полі екуменізму" : голова прес-служби Ватикану про візит Бенедикта XVI на Кіпр.

2010-06-10 10:45

Цей візит став історичним і для невеликої католицької громади Кіпру.Важливо відзначити, що в зустрічах з Папою взяло участь більшість католиків острова.

"Поїздка мала позитивні наслідки і для Республіки Кіпр, її влади і суспільства. Як політики, так і релігійні лідери у вельми яскравих тонах представили свої проблеми й очікування, пов'язані, перш за все, з розділом острова і з тією загрозою, яка нависла над його християнською культурною спадщиною. Вони говорили про це прямо, скориставшись присутністю високого гостя. Папа відповів їм дуже зважено і ясно, вказуючи, якими мають бути фундаментальні принципи соціального життя. Це - повага до прав людини, право емігрантів на повернення в рідні місця, свобода релігії. Ще один аспект візиту пов'язаний з початком безпосередньої підготовки до Синоду Єпископів.

Святіший Отець висловив своє ставлення до проблем християн на Близькому Сході, а проблеми ці дуже серйозні".

На завершення о. Федеріко Ломбарді відзначив, що всі учасники Апостольської поїздки важко переживали відсутність єпископа Луїджі Падовезе, голови Конференції католицького єпископату Туреччини, якого було вбито напередодні його запланованого від'їзду на Кіпр . «Нам не вистачало єпископа Падовезе, не було взагалі жодного представника з Туреччини», - сказав глава Ватиканської прес-служби.

Нагадаємо, що Апостольській візит Папи на Кіпр розпочався 4 червня і тривав до 6 червня. Протягом цього часу Святіший Отець зустрівся з католицькими єпископами з Близького Сходу. Також Бенедикт XVI зустрівся з представниками Православної Церкви та спільнотою місцевих католиків.

Католицький часопис "CREDO"