Мови

 

Другий екуменічний церковний день в Мюнхені

2010-05-14 15:00

Ціль заходу - спільно святкувати свою віру (тобто свідчити спільно), обмінюватися та через обмін вчитися в одне від одного.

Другий екуменічний церковний день відбувається за ситуації, коли Церкви перебувають у стані глибокої кризи довіри. Тому на сьогодні уже репрезентовано надзвичайно гострі теми для Католицької Церкви, а саме вибір стану католицьких священиків, переосмислення використання протизачаткових засобів, оцінка необхідності пенітенціарних систем, сексуальне насилля в церкві тощо.

У програмі заходу: групові дискусії про розділення церкви та держави, про необхідність для запобігання зміни клімату, усунення причин світової економічної та фінансової кризи тощо.

Чимало уваги приділяється питанню міжконфесійного діалогу та пошуку шляхів до спільної відповідальності та акції солідарності, а також прагнення досягти екуменічного прогресу.

Крім того, запланована велика культурна програма, концерти різного музичного стилю, театральні вистави і художні презентації та виставки.

Другий екуменічний церковний день в Мюнхені прагне стати приводом для відкритості та пошуку за межами наших кордонів, приводом для підвищення нашого духу – повного радості життя.

 

http://www.oekt.de