Мови

 

Предстоятелі українських церков назвали три кроки для подолання кризи в Україні

2014-02-18 09:45

«Ми вважаємо, що для подолання кризи сторони якнайшвидше могли би зробити три наступних кроки:

- закриття представниками держави щодо всіх учасників протестів кримінальних проваджень та скасування стягнень, пов’язаних із масовими акціями;

- добровільне звільнення протестуючими адміністративних будівель та забезпечення допуску осіб, які там працюють, до своїх робочих місць, розблокування вулиці Грушевського у м. Києві;

- влада, опозиція і авторитетні представники громадянського суспільства (наприклад: Ініціативна група «Перше грудня» та ін.) шляхом плідного діалогу в найкоротший термін узгоджують взаємно прийнятну політико-правову модель врегулювання конфлікту заради припинення кровопролиття, відновлення верховенства права і конституційного ладу, повернення повноти прав і свобод громадян, збереження територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України», – зазначають автори Звернення.

Предстоятелі Українських Церков підкреслюють свою відданість виключно мирному врегулюванню громадянського конфлікту в Україні та підтверджують необхідність пошуку порозуміння на засадах гідності кожної людської особи, забезпечення права громадян на мирний протест, а також дотримання усіма сторонами морально-етичних норм поведінки.

«Треба пам’ятати, що високу мету, якою є незалежність Української Держави, її воля, цілісність, спільне благо народу та захист його свобод треба осягати гідними засобами, бо мета не оправдовує засобів. «Не будь переможений злом, але перемагай зло добром!» (Послання до Римлян, гл. 12, ст. 21)», – йдеться у спільному зверненні Предстоятелів Українських Церков, яке підписали Патріарх Київський і всієї Руси-України, Предстоятель УПЦ КП Філарет, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, Глава УГКЦ Святослав та Президент Всеукраїнського Союзу церков християн віри євангельської-п’ятидесятників (ВСЦ ХВЄП) М.С. Паночко.

РІСУ