Мови

 

Всеукраїнський День молитви за сиріт об’єднав 18 тисяч християнських громад

2013-11-11 12:00

Кияни мали змогу вперше долучитись до всеукраїнської акції відтепер і в лаврському Свято-Успенському соборі, що знаходиться на території. Цього року на проведення заходу у Києво-Печерській лаврі дав благословення Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир, а молитву очолив настоятель лаври владика Павел, — повідомив Роман Корнійко, президент Альянсу «Україна без сиріт», який вже декілька років є головним організатором загальнонаціональної молитви за сиріт.

«Цей день — особливий, тому що представники різних християнських конфесій об’єднаються в молитві заради кращого життя сиріт. Кожен, хто буде щиро просити Бога влаштувати життя сироти, вже відкриватиме свій розум їм на зустріч, проживатиме цю суспільну проблему. Я вірю, що це допоможе змінити на краще долі усіх дітей. Адже багато може посилена молитва праведного», - розповів Роман Корнійко перед початком акції. За словами організаторів, кожна громада взяла на себе обов’язок догляду хоча б за однією дитиною, яка лишилась без родини. Це не має бути примусове всиновлення, лише просто допомога сироті у подальшому житті та в її чи його розвиткові.

До молитви у Лаврі долучилися 120 дітей-сиріт, а також багато сімей, які раніше взяли на себе відповідальність та стали батьками для таких дітей.

Сироти мали змогу долучитись до спільної молитви, отримавши після цього благословення владики Павла, а потім відправились на екскурсію, після якої відбулась трапеза.Також діти випустили в небо кілька десятків кульок, до яких прикріпили записки зі своїми молитвами. 

Як зауважують організатори, цьогорічна всеукраїнська молитва за сиріт поєднала майже вдвічі більше релігійних громад, ніж торік (їх було 10 тисяч). «Лишається сподіватись, що подібна акція матиме практичні наслідки для всіх дітей, які мріють та чекають на своїх нових батьків», — сказав Роман Корнійко.

РІСУ