Мови

 

Кардинал Кох: екуменічна ситуація в Україні є складною

2013-06-07 10:00

Голова Папської Ради зі сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох 5 червня вперше прибув в Україну. У програмі візиту екуменічні зустрічі, бесіди з представниками Римо-Католицької Церкви, Греко-Католицької та Православної Церков у Києві та Інститутом екуменічних студій Львові.

Ватиканський ієрарх охарактеризував екуменічну ситуацію в Україні як складну. Зокрема складною, за його словами, є ситуація в українському православ’ї, де існує кілька Православних Церков.

Кардинал Кох зазначив, що офіційні відносини можуть бути лише із Православною Церквою в єдності із Московським Патріархатом.

Відповідаючи на запитання щодо Східних Католицьких Церков, які дехто вважає перепоною у католицько-православному діалозі, кардинал Курт Кох сказав, що, на його думку, Глава УГКЦ Святослав Шевчук веде свою Церкву правильним шляхом: «Я хочу побачити як все є в реальності, я буду говорити з ним про це і я побачу, що можна зробити, щоб поглибити діалог».

Він також відзначив важливість того, що Папа відчуває відповідальність за всі Східні Католицькі Церкви, і знає їхні реалії, отож діалог між Східними Католицькими Церквами і православними є важливим для нього.

Credo