Мови

 

Патріарх Кіріл: відносини РПЦ і Католицької Церкви потеплішали

2013-02-07 11:15

За словами Патріарха, які наводить інформаційна служба Архиєрейського Собору, такі відносини стали можливими «в першу чергу завдяки усвідомленню необхідності об'єднати зусилля для захисту християнських цінностей і протистояння таким викликам сучасності, як агресивний секуляризм, підрив моральних основ життя людини і суспільства, криза сімейних цінностей, переслідування і дискримінація християн».

Предстоятель Руської Православної Церкви додав, що в 2012 році продовжив роботу форум за участю ієрархів та богословів Православних Церков і Католицької Церкви. Форум, який вперше був скликаний у 2008 році, дозволив представити спільну позицію з таких актуальних питань, як твердження сімейних цінностей, церковно-державні відносини, духовно-моральні причини загальної економічної кризи.

Особливим чином в доповіді згадується підписане Патріархом Кірілом і головою єпископату Польщі архиєпископом Юзефом Міхаліком «Спільне послання народам Польщі і Росії». У цьому посланні «відображено прагнення до взаємного прощення образ і лікуванню ран минулого», міститься заклик до зближення перед обличчям спільних викликів сучасного секулярного світу.

Crerdo