Мови

 

Стартував Тиждень молитов за єдність християн

2013-01-22 10:15

"Нехай же невичерпна сила Святого Духа спонукає нас щиро шукати єдності, щоб ми всі разом могли свідчити, що Ісус є Спасителем світу", - таким є головний меседж Папи Бенедикта на цьогорічний Тиждень молитов за єдність християн.

Такий тиждень традиційно відбувається у всьому світі з кінця 30-х років. Цьогоріч його темою обрані слова з Книги пророка Міхея: «Чого очікує від нас Господь?» (6, 6-8).

Тему, запропоновану християнами Індії, зокрема Християнським студентським рухом і Загальноіндійською католицькою федерацією університетів, опрацювали Всесвітня рада Церков та Папська рада у справах єдності християн.

25 січня Папа Бенедикт XVI очолить в римській базиліці святого апостола Павла вечірню. На це урочисте богослуження запрошені представники інших християнських Церков та церковних спільнот.

З 18 до 25 січня до Тижня молитов за єдність християн приєднуються вірні УГКЦ. У Києві молитва відбудлася у неділю, 20 січня, відповідно до програми Тижня, у храмі Святого Василія Великого УГКЦ (Вознесенський узвіз, 7, біля Львівської площі). 

Того дня було відслужено екуменічний Молебень, під час якого з промовою виступлять Патріарх Святослав, Глава УГКЦ, Апостольській нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, духовенство римо-католицької, православних та протестантських Церков.

РІСУ