Мови

 

Апостольський Нунцій у Росії Іван Юркович зустрівся з Патріархом Кирилом

2011-06-23 09:00

Про це повідомляє служба зовнішніх церковних комунікацій РПЦ.

У зустрічі також взяли участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату ігумен Філарет (Булеков) і в.о. секретаря ВЗЦЗ з міжхристиянських відносин о. Димитрій Сизоненко. Високого гостя супроводжував перший секретар Апостольської нунціатури в Російській Федерації монсеньйор Вісвальдас Кульбокас.

Вітаючи архиєпископа І. Юрковича, Патріарх Кирило сказав, що зберігає добрі спогади і високо цінує його внесок у врегулювання міжконфесійних відносин в Москві в 1990-і роки, а потім і в Україні. Патріарх побажав гостеві успішного перебування в Москві в якості Апостольського Нунція.

Архиєпископ Іван Юркович передав сердечне вітання від Папи Бенедикта XVI. Згадуючи роки свого служіння в Москві в якості секретаря представництва Святого Престолу в 1992-1996 роках, він, зокрема, зазначив: «Я повертаюся до Москви, знаючи, що повертаюся в країну, яка постає сьогодні в іншому вигляді. Я вдячний Богу за те, що Його Провидіння привело мене сюди в новому контексті міжконфесійних відносин, на новому етапі розвитку православно-католицьких відносин в Росії ».

Під час розмови обидві сторони висловили задоволення конструктивним розвитком міжконфесійних відносин і висловили надію на успішну взаємодію Церков перед обличчям викликів сучасного світу.

Католицький часопис "CREDO"