Мови

 

Рубрика «Чекаю на тебе» (ТРК «Люкс»)

Коли за ним прийдуть? Десятирічний Ігор чекає того дня, коли двері інтернату відчиняться і чоловік з жінкою скажуть, що вони - по нього. Сьогодні наша історія - про чуйного хлопчика, який колись таки стане мільйонером задля того, щоб зробити свою рідну оселю затишною.

 

Він сьогодні у костюмі. Однак, каже: не тому, що якесь свято. І справді: свято буде тоді, коли після нашої історії у хлопчика знайдуться батьки.

Знайомтеся - його звати Ігор. Це - німецькою. А ще, у свої 10 він трішки знає італійську. Любить малювати, грати у футбол.

Хлопчик в дитячому будинку вже 4 роки. І батьки до нього не навідуються. Про Ігоря пам’ятає лише хрещена мама, яка на канікулах дозволяє малюку годувати льодяниками свого песика Кнопку і бавитися на вулиці з дітлахами.

Проте в своєму наплічнику Ігор завжди має світлини якоїсь пари. Називає італійськими батьками. Та, очевидно, це лише добродії, які колись надіслали малюку посилку. Та таке бережливе обходження з фото свідчить, що Ігор хоче в сім’ю.

Люди, які зголосяться по малого, мають пам’ятати: дитина - не забавка.

Ігор мріє стати офіціантом. Адже бажає зробити свою майбутньому оселю теплою і комфортною. А щоб так і було, потрібно, аби по нього просто прийшли добрі люди.

 

Чекаю на тебе. Геннадій

Надія не вмирає. Він вже підліток. Має свій характер, погляд на світ - і вже майже сформована особистість. Однак навіть майже дорослій дитині хочеться тепла. Сьогодні в рубриці "Чекаю на тебе" - історія Геннадія.

Теніс та футбол - улюблені розваги Геннадія в дитячому закладі. Хоча хлопцю тут подобається: друзів, каже, на пальцях не перерахувати.

15-річного підлітка у сім років привела сюди бабця: він втратив батька, маму, а тепер вже й старенької немає. А колись вони разом готували їсти, пригадує Геннадій. Тому він мріє стати кухарем.

Він тривалий час уже самотній. І хоча звик до цього, таки хоче тепла. Та боїться, щоб у новій сім’ї його не ображали. Тому тепер надто обережний.

Після Різдвяних свят у серці Геннадія - дрібка ностальгії. В ці дні в дитинстві він був щасливим, адже колишня сім’я - якою б вона не була - збиралася тоді разом. І тоді були обійми, хоча, зізнається Геннадій, іноді навіть невчасні.

 

Чекаю на тебе. Марія

Чотирнадцятирічна дівчинка зробила крок, на який не наважуються більшість дітей неблагополучних сімей - покинула байдужих рідних задля пошуку нової люблячої сім'ї.

Марічка з подругами співає українською. А ще кілька місяців тому цієї мови не знала і була не Марічкою - а Машою. Бо дівчинка з Росії.

Там потрапила в притулок в Істрі, самотужки написавши заяву, - втікала від мами та вітчима.

Рубрика "Чекаю на тебе"