Мови

 

Визначено 30 найкращих робіт конкурсу «РЕПОРТЕРИ НАДІЇ В УКРАЇНІ»

14 травня о 12.00 год. у Львові відбудеться прес-конференція, під час якої буде оголошено фіналістів всеукраїнського конкурсу «Репортери надії в Україні».

В приміщенні Українського Католицького Університету, вул. Свінціцького, 17, громадськості представлять по 10 найкращих робіт у трьох категоріях: телебачення, радіо і публікація в пресі чи Інтернеті.

30 матеріалів-фіналістів було відібрано з 714 робіт, які взяли участь у конкурсі. Це матеріали з усіх областей України та з АР Крим.

Оголошення і нагородження переможців конкурсу відбудеться 27 травня 2009р. Спеціальними гостями урочистості будуть представники французької асоціації „Репортери надії” та відомі українські громадські діячі, які мають високий моральний авторитет у нашому суспільстві.

Нагадаємо, що «Репортери надії в Україні» це конкурс на кращу статтю, репортаж або програму, яка є «інформацією-носієм рішень», тобто не лише представляє важливі питання сучасного суспільства, а й дає на них конкретні відповіді і показує шляхи вирішення проблем та спонукає людей до дій.

Напрямки конкурсних робіт: політика-економіка; суспільство-культура-релігія; наука-здоров’я-навколишнє середовище.

Троє авторів, які посядуть перші місця у кожній окремій категорії, отримають грошові винагороди у сумі 4000 грн. і дипломи учасників конкурсу. Автори, які займуть другі і треті місця, - призи від спонсорів і дипломи учасників конкурсу. Всі інші автори, учасники другого етапу, отримають дипломи учасників конкурсу.

Організатор конкурсу – Інститут екуменічних студій Українського Католицького Університету за підтримки французької асоціації «Репортери надії». Конкурс створено на зразок подібного проекту, який вже п`ять років успішно реалізується у Франції (www.reportersdespoirs.org).

Вимоги, які ставились перед конкурсними роботами: - повага до особистості кожної людини; - доступність для розуміння широкого кола людей; - сприяння подоланню концептуалізму на основі дослідження конкретного прикладу; - креативність і динаміка у викладі матеріалу; - містять конкретні рішення проблем; - дають конкретні відповіді на актуальні питання світового, національного чи місцевого значення; - базуються на моральних цінностях та журналістській етиці; - передають складність і комплексність певного феномену та різні підходи для його сприйняття.