Мови

 

ФІНАЛІСТ. Марія Глушко, Євген Радіон – «У Львові відкрилась виставка картин вихованців центру опіки» (5 канал)

Вісьмох знаменитих художників-імпресіоністів ХІХ століття наслідують у Львові. Вихованці центру опіки відкрили власну виставку, на якій представлені найвідоміші репродукції Моне, Ван Гога та Ренуара. Це знамениті «Соняшники» Вінсента Ван Гога. Свого часу вони стали візитівкою художника. А такими їх побачив і відтворив відоме полотно восьмирічний Олег Синейко. Він працював над картиною майже добу. Завершив роботу іменитим підписом - "Олег Ван Гог".

Художницею не проти стати й дев’ятирічна Аня. На виставці хизується своєю інтерпретацією Клода Моне. Про самого митця дізналася нещодавно.

Аня Посипенко, учасниця виставки: "Він малював природу, він малював всякі озера, де плавали лілії".

Роботи імпресіоністів взялися відторювати близько півсотні вихованців Львівського центру опіки. Дитячі роботи можна придбати за 150 гривень. Педагоги центру кажуть: ця акція має виховний характер.

Ольга Ткачук, куратор виставки: "Ціль цієї виставаки також є продати роботи – допомогти дітям. Ці гроші йдуть не в наш центр, не в нашу організацію, а безпосередньо дитині, яка намалювала роботу. Таким чином, діти запам’ятовують, що якщо вони вчать щось і свої знання застосовують на практиці - можуть цим заробляти гроші".

За півгодини уже є перші покупці. Зацікавила відвідувачів відтворена картина французького живописця Едґара Деґа.

Юлія Білоус та Віктор Куфель, відвідувачі: "Чесно кажучи, ми так довго не задумувались, яка перша сподобалась - таку і вибрали. Ми ще роздумували над одною картиною - "Мулен Руж" - можливо, до кінця ще прикупимо пару штук".

Благодійна виставка у львівському Палаці мистецтв триватиме до кінця вересня.

Діти (гукають): "Запрошуємо всіх на виставку!"

Марія Глушко, Євген Радіон, Львів, 5 канал.