Мови

 

Інститут Екуменічних Студій розпочав роботу над створенням підручників з основ християнської етики

2010-11-12 13:15

Першим підручником з основ християнської етики став навчальний посібник для 2 класу загальноосвітніх навчальних закладів Галини Добош видавництва «Світ». Книга отримала назву «Живу і навчаюсь у родині» і забезпечує учням можливість у доступній формі пізнавати основи християнської етики та формувати свою життєву позицію.

Це перший підручник з циклу навчально-методичної літератури з християнської етики, роботу над якою розпочав ІЕС. Підручник створено на базі Начальної програми «Основи християнської етики 1-11 класи», затвердженої Міністерством освіти та науки України.

Викладання предмету «Основи християнської етики» передбачає виховання в учнів поваги до совісті, релігійних та світоглядних переконань інших та здатності до співжиття у поліконфесійному українському суспільстві та має екуменічний характер. «Християнська етика сприяє формуванню в учнів таких чеснот, як любов до ближнього, милосердя, патріотизм. Актуальним є забезпечення і вчителі, і учня підручниками з християнської етики», - зазначає Галина Сохань, канд. філолог. наук, доцент кафедри суспільствознавчої та культурологічної освіти Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, науковий координатор проекту.

Зважаючи на актуальність та потребу викладання предметів духовно-морального спрямування у школах, укладачі та автори не полишатимуть праці над створенням нових навчальних посібників у майбутньому.

Інститут Екуменічних Студій