Мови

 

Любов збирає разом всіх

2010-10-26 10:30

Розпочав концерт театр “Горличка” і зачарував глядачів українськими колоритно вишитими костюмами, танцями та співом. Дитяча група “Ковчег Ноя” завітала з Вінниці, щоб привітати гостей Тижня. Своїм драйвом, сонячними і барвистими костюмами вони розважили публіку. “Роботи”, “Ти не лякайся, постривай”, “На руки хочу я до, тебе” – виконані ними пісні. Остання пісня викликала у глядачів бажання взяти на руки маленьких виконавців. Ведучі Дмитро і Настя нагадали одну з причин зібрання 3-го Екуменічного Соціального Тижня – поняття філантропія і пояснили походження цього слова: “філос – любов і антропос – людина, отже, філантропія, як любов до людей або людинолюбство”.

Потішив своїм виступом і київський гурт “Кана”, який, за словами ведучих, є справжнім екуменічним гуртом, так як музиканти є представниками різних конфесій. Вони спонукали зал до танцю піснею “Затанцюємо, заспіваємо”, незважаючи на осінь нагадали про весну і виконали весняну пісню. Завершив першу частину концерту Павло Табаков піснею “Ти моя”. Він наголосив, що його пісні можливо не зовсім християнські, але вони про любов, яка й зібрала нас всіх разом. Друга частина була просто вражаючою для глядачів і надзвичайно темною.

Виступив чорний театр “Антінея”. Це родинний театр у ньому грали сім’єю, а також інтегруючий, брали участь люди з особливими потребами. Назва чорний, це назва не тільки цього одного театру, а назва особливого жанру театрального мистецтва. У цілковитій темряві включені тільки ультрафіолетові лампи. Актори вдягнуті в чорне, тому їх абсолютно не видно. Вони керують всіма предметами та люмінесцентними декораціями. Цей театр створює віртуально-магічне середовище, де все раптово зявляється, зникає, плавно переходить у щось інше і легко та невимушено літає в повітрі. Все це створює магічну і таємничу атмосферу. Театр “Антінея” розіграв перед глядачами виставу “З нами Бог”. Сюжетна лінія: Створення Адама і Єви та їхнє гріхопадіння у Раю. Підтримала дітей, які загинули в Гаїті 12 січня 2010 року внаслідок землетрусу п. Лаура Аржаковська з Франції. Першу пісню вона присвятила саме їм. А глядачі мали змогу переглянути слайд-шоу щодо цієї події. Також виконала “Молитву” і заспівала один куплет українською мовою. Завершила виступ піснею, яку присвятила своєму чоловікові Антуану Аржаковському.

“І коли я піду дорогою смертної тіні, я нікого не боюся, бо Бог зі мною є” – такі слова однієї з пісень гурту “Гефсиманія”, які просто викликали ейфорію у глядачів, своїми запальними піснями. Вони нагололосили на тому, що вся подяка за спів належиться Ісусу Христу. Виконали пісні “Єдина дорога є”, “Ісус єдиний шлях”, “Дивись, що Бог наш зробив”. Їхні пісні своєю легкістю та рухливістю, змушували людей підспівувати і танцювати. Завершальною піснею вони нагадали про рідний край “Я за тебе молюсь Україно”. І цим закликали кожного не забувати про свою Батьківщину та молитись за неї.