Мови

 

6 жовтня – третій день 3-го Екуменічного Соціального Тижня пройшов під темою «Довіра як основа побудови ефективного бізнесу».

2010-10-09 14:15

Він відзначив, що брак довіри в постсоціалістичних країнах зумовлений тривалим періодом життя у страхові, коли через безупинну роботу КДБ та ін. установ, людина не могла довіряти нікому, крім себе. Натомість розширена довіра, за його словами, є критичним елементом концепції соціального капіталу, що може пояснити розбіжні економічні результати на рівні цілих суспільств та економік.

Марк Гарді порушив проблему довіри бізнесу до ЗМІ та впливу ЗМІ на формування довіри до бізнесу. Базуючись на сучасних реаліях американського суспільства, яке має досить високий рівень до держави, він зауважив, що тільки позитивні відгуки у вільній пресі можуть привернути увагу інвесторів до тієї чи іншої компанії.

«Ми повинні мати верховенство закону і сильну державу, але також повинні мати вільну пресу, яка здатна простежити за етичністю діяльності бізнесу».- зазначив Марк Гарді.

Наступним заходом дня стало відкриття виставки сучасних ікон відомої сімейної іконописної майстерні «Небо на землі», яку очолює священик Сергій Павелко. На виставці було представлено сучасні ікони із творчого доробку майстрів із Миколаєва. Відвідувачі побачили близько 15 робіт. До експозиції увійшли ікони, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських та зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона. 

«Ми прагнемо поновити, підтримати і продовжити традиції вшанування ікони, насамперед в родині. Ікона – частинка раю. За словами святих отців ікона «небо на землі», родина ж – Мала Церква, тому ікона її об’єднує у вірі, у творчості. Вона несе любов». – підкреслила Марія Павелко.

Завершився третій день ЕСТ показом фільму на соціальну тематику «Три історії Галичини». 86 хвилин стрічки українки Ольги Онишко і ліванки Сари Фаргат, які мешкають у Вашингтоні, – це пережиття трагічних подій, які понад півстоліття тому вирували на Галичині.

Це унікальна соціо-культурна подія, яка покликана об'єднати широкі кола істориків, громадських діячів, релігійних лідерів та всіх людей доброї волі різних національностей та віросповідання довкола основних тем, що розкриваються у кінокартині, - примирення, надія та прощення.

Детальна інформація в програмі та у новинах на сайті www.esw.org.ua