Мови

 

Громадська рада при Міносвіти ухвалила «Основи християнської етики»

2010-06-28 20:30

Цьому передувала довга і плідна діяльність робочої групи, в яку входили представники традиційних українських церков та освітяни.

Нині триває збір необхідних документів, рецензій науковців та вчителів-практиків, рішення вчених рад, щоб програма врешті отримала гриф Міністерства освіти і запрацювала на повну.

«Тепер старатимемося, щоб християнську етику визнали шкільним предметом, бо зараз такої дисципліни офіційно не існує. Через громадську раду постійно пробуємо озвучити ще одне питання – потребу ввести у класифікатор спеціальностей посаду вчителя з християнської етики. Бо не може навчальний заклад готувати викладача предмету, якого немає», – твердить голова Комісії УГКЦ у справах шкільництва о. Іван Гнатів.

В основі всеукраїнського навчального курсу з християнської етики розробки львівських фахівців, які вже понад 20 років працюють за своєю системою. До спільної справи доклалися науковці й богослови з Українського католицького університету, Національного університету «Острозька академія», Києво-Могилянської академії, університету імені Б. Грінченка. Зараз розпочинається інтенсивна робота над підручниками.

«Ми фактично вже приступаємо. Збираємося 28-30 червня у Трускавці. Ми організовуємо трьохденну зустріч всіх авторів та співавторів, які будуть писати підручники. Це невелика група 10-12 осіб, бо чим менша, тим краще працюватиме. Хочемо визначитися з методикою написання, концепцією, структурою», – каже о. Іван Гнатів. За його словами, якщо зараз це не зробити, можна втратити наступний навчальний рік, що недопустимо, бо мова йде про морально-духовне виховання молодого покоління країни.

 За матеріалами: Департамент інформації УГКЦ