Мови

 

«Мірна Назур – посланниця єдності християн. Бесіди про події у Суфаньє, Дамаск» - нова книга А. Аржаковського

2010-04-21 15:00

Книга видана французькою мовою.

У квітні 2008 року Мірна Назур відвідала Україну. Зокрема побувала в ІЕС і разом зі своїм духовним наставником священиком Сирійської Греко-Католицької Церкви отцем Еліасом Захляуі провела тижневі реколекції для студентів МПЕН.

Мірні Назур, починаючи від 1984 року, п’ять разів являлася Богородиця. Наслідком цього стали численні стигмати – рани на тілі, що періодично з’являються і з яких точиться миро.

Цікавим є той факт, що з маленької репродукції ікони Казанської Богородиці на звичайному папері, розміром 6 на 8 см., яку в серпні 1980 року в Болгарії купив чоловік Мірни Ніколя, почала виділятися олія. Родина Ніколя й Мірни є прикладом примирення і порозуміння між Церквами: сама Мірна належить до Мелхітської Церкви (греко-католицької), а її чоловік – православний. Духовні події в Суфаньє отримали глибоке особисте визнання багатьох єпископів та Апостольських нунціїв, а дім Мірни та Ніколя став місцем, відкритим для прочан з усього світу. Під час свого візиту в Сирію 2001 року Мірну благословив Святіший Отець Іван Павло ІІ.