Мови

 

Учасники з України, і з ІЕС зокрема, взяли участь у Соціальному тижні у Франції

2009-11-23 10:00

Цьогорічна сесія зробила наголос на ідеї, що відкидання іншого (який, однак, не перестає бути нашим ближнім) веде не тільки до зростання маргіналізації важливої частини населення, а й до того, що взагалі сприяє руйнації соціальної павутини. Проблема полягає в тому, що не зважаючи на збільшення соціального захисту, кількість випадків виключення із соціального середовища частини суспільства все одно постійно збільшується.

Українці, що не мають ефективного соціального захисту були здивовані, коли дізналися, що понад 80% французів бояться опинитися в ситуації нестабільності. Вони були вражені якістю доповідей, динамізмом учасників та кількістю доброчинних і гуманітарних організацій, представлених на СТФ. багато контактів було налагоджено з католицькою організацією Secours Catholique, студіями Le Jour du Seigneur, французьким католицьким телебаченням КТО, газетою La Croix та ін. Напередодні відкриття СТФ відбувся візит до видавництва Bayard та газети La Croix.

Окрім того, 22 листопада українська група мала змогу взяти участь у Божественній Літургії у соборі Нотр-Дам де Парі, що була присвячсена вшануванню жертв Голодомору 1932-33-го років в Україні. Це вже всьоме українська громада щороку приходить до собору помолитись і пригадати ту трагічну сторінку в історії України.

Українську делегацію приймали також Радник з питань культури посольства України у Франції Наталія Кочубей та багато представників українських організацій у Парижі (Жак Шевченко, Фредерік Гнида, Алла Лазарева, Наталя Пастернак та ін.)