Мови

 

Розпочалася сертифікатна програма для лютеранських та реформатських служителів та волонтерів

2022-01-24 09:30

Інститут екуменічних студій організовує програму у співпраці з викладачами кафедри богослов’я та кафедри Біблійних наук Філософсько-богословського факультету Українського католицького університету.

Проект програми був обговорений у жовтні 2021 року під час візиту до УКУ спільної делегації служителів Німецької Євангелічно-Лютеранскої Церкви України та Спільноти Реформатських Євангелічних Церков і серед них, зокрема, єпископа НЄЛЦУ Павла Шварца.

До участі у програмі зголосилося 35 осіб з різних міст України: Івано-Франківська, Рівного, Харкова, Бердянська, Одеси та ін. Серед них студенти, диякони, волонтери, літурги, вчителі недільних шкіл, лідери молодіжних груп та лідери малих груп НЄЛЦУ і СРЄЦ.

Навчання на програмі відбуватиметься у модульному форматі. Передбачені два онлайн модулі і один оффлайн модуль. Загалом учасники програми прослухають 5 курсів: «Вступ до Біблії», «Вступ до богослов’я», «Біблійне богослов’я Старого Завіту та Нового Завіту», «Патристика», «Світ Ісуса і Ранньої Церкви».

Сертифікатна програма відбувається за підтримки німецької допомогової організації «Brot für die Welt».