Мови

 

3 квітня 2020 року о 16:30, в межах проекту Інституту екуменічних студій УКУ - Екуменічний соціальний тиждень, відбувся вебінар "Екологічність стосунків крізь призму біопсихосоціальної моделі людини".

2020-04-06 10:30

В часі вебінару лектор акцентувала свою увагу на генетичному, фізіо-гуморальному, психологічному компонентах та соціальних законах взаємодії людей. Вебінар є частиною запланованих заходів в межах реалізації 13-го Екуменічного соціального тижня, який цього року присвячений інтегральній екології. Особливу роль інтегральної екології у своїй Енцикліці "Laudato Si" підкреслює Папа Франциск та наголошує: "Підкреслюючи особливу гідність людини порівняно з іншими створіннями, християнське вчення прищеплює повагу до кожної особи та повагу до інших. Наша відкритість до інших, кожен з яких, є "ти", який здатний знати, любити та вступати в діалог: залишається джерелом нашої людської благородності.

Правильні відносини зі створеним світом вимагають, щоб ми не послабляли цей соціальний вимір відкритості до інших, тим паче трансцендентний вимір нашої відкритості до "Ти" - Бога. Наші стосунки з довкіллям ніколи не можуть бути ізольованими від наших взаємин з іншими людьми та Богом, інакше це буде просто прикрашений екологічними шатами романтичний індивідуалізм, який замикає нас у задушливій іманентності"

Переглянути вебінар можна на сторінці події у фейсбуку- Вебінар.