Мови

 

ЕКУМЕНІЧНИЙ ВИМІР ТВОРЧОСТІ ВАСИЛЯ КУРИЛИКА

2019-05-15 12:00

 

➡️У четвер, 16 травня, в Дзеркальній залі Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться презентація мистецької книги «Страсті Христові» канадського художника українського походження Василя Курилика.
➡️Початок заходу о 17. 00 год.
Організатор заходу - Інститут екуменічних студій Українського католицького університету. Автор ідеї публікації книги - мистецтвознавець, доктор Христина Береговська. З привітальним словом виступить президент Інституту екуменічних студій УКУ отець-доктор Іван Дацько.
«Читач може запитати, до чого тут екуменізм? Саме цей вибір екуменічного виміру мистецтва Курилика є чи не основою його неповторної творчости і тому він став таким знаменитим у світі. Коли вглиблюємося і вивчаємо мистецьку спадщину маляра, буковинця, українця, родженого у преріях безмежної Канади, Василя Курилика, маємо перед собою людину – великого іскателя, який шукав Бога, духовости, ідентичности, і свого коріння, – акцентує Президент Інституту екуменічних студій УКУ. - Шлях до Бога в Курилика був досить довгим і нелегким: він довго вагався, православний він чи греко-католик. З часом до Курилика прихильно ставилися як римо-католики, так і протестанти, навіть сектанти».
 
У програмі передбачена цікава культурно-мистецька програма.
 
➡️Модеруватиме захід мистецтвознавець Євстахія Шимчук.
Довідка:
 
Ця книга - перше знайомство українців із художником, натомість в Канаді про нього написано і видано 36 книг. Адже Курилика вважають єдиним митцем, котрий вірш за віршем проілюстрував Страсті Христові за Євангелієм від Матея. Серія складається зi 160 творів.
Книга опублікована чотирма мовами – українською, англійською, французькою та іспанською.