Мови

 

Студентка ДМПЕН Пенні Кавілл успішно захистила магістерську роботу

2017-02-06 10:00

Голова екзаменаційної комісії д-р. Роман Завійський, декан філософсько-богословського факультету УКУ, висловив задоволення якістю та презентацією наукової роботи пані Кавілл. 

Пенні Кавілл написала свою наукову роботу під керівництвом д-ра Зиновія Свереди та за рецензії о. д-ра Олега Кіндія. Назва роботи: «Захищаючи гідність замбійських в’язнів: Альфа курс та нова євангелізація» Дипломна робота була не тільки результатом інтелектуального зростання п. Кавілл під час навчання на англомовній ДМПЕН. Пенні впродовж багатьох років є задіяною в екуменічній праці як вуличний пастор в своєму рідному місті Чепстоу та в плідній співпраці з християнами різних конфесій. Магістерська робота, зокрема була написана з її особистого екуменічного і місіонерського досвіду, який оцінили члени комісії.

Аналіз цього дослідження твердо вказує на використання Альфи як інструменту для нової євангелізації і проявом його успіху є програма євангелізації в тюрмах Замбії. Оскільки Ісус Христос є основою відновленої людської гідності, акцент на проголошення і навернення також веде нас до засудження всього, що призводить до погіршення та руйнації особистості в служінні євангелізації задля соціальної справедливості.

Важливо, додав о. Роман Фігас, координатор англомовної ДМПЕН, що після довгої перерви відбувся захист на програмі магістерської роботи під час особливого екуменічного періоду: Всесвітнього тижня молитов за єдність християн. У той час, коли християни з усього світу єдині в своїх молитвах, просячи Бога зміцнити своє прагнення до примирення і єдності. 

Магістерську дисертацію Пенні Кавілл та її презентацію було високо оцінено екзаменаційною комісією і від імені Українського католицького університету д-р Завійський оголосив  про п. Кавілл надання ступеня  магістра в галузі екуменічних студій.

Отець Роман Фігас