Мови

 

«Фініш – у всіх один, але початок буде іншим для кожного», – Оксана Винярська випускникам програми «Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами»

2016-01-25 11:00

У своєму вітальному слові педагогічний директор сертифікатної програми «Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами» Оксана Винярська зазначила, що дуже важливо в житті вміти давати та брати, і власне, на цій концепції побудована програма.

«У казці австрійської письменниці Лене Маєр Скуманц «Маленька сова» батьки-сови, випроводжаючи з гнізда у світ найменшу зі своїх пташат, нагадали  їй декілька правил. Одне з яких, – радіти кожному, навіть найменшому, промінчику світла. Інше стосувалося страхів маленької сови літати на далекі відстані: «Літати можна навчитися тільки літаючи», – говорили вони їй. Із цими настановами до вас звертаюся і я. Програма показала вам напрям руху. Але куди далі – ваше рішення. Фініш у вас всіх один, проте початок буде іншим для кожного», – сказала Оксана Винярська.

Викладач програми «Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами» Олена Добродняк відзначила зростання не тільки студентів, але й викладачів: «Учасниками були і професіонали, і батьки. Той досвід та знання, який ми – викладачі – здобули є неоціненними. Адже їх можливо отримати тільки спілкуючись з вами». За її словами, факт, що програма функціонує вже шостий рік, є ознакою того, що суспільство не байдужіє до людей з особливими потребами.

На випускних урочистотях також була присутня  супервізор програми від Міжнародної федерації "Лярш" Джейн Лянгле, яка привітала випускників із завершенням навчання і новим стартом.

Довідка:

Сертифікатна програма «Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами» заснована Інститутом екуменічних студій спільно з міжнародною асоціацією «Лярш-Ковчег» та національним університетом «Львівська Політехніка». Мета програми: підготувати спеціалістів, котрі здійснюватимуть супровід осіб з особливими потребами у світлі нового бачення особи. Навчання триває на програмі два семестри.

Впродовж року студенти прослухали 250 годин семінарів та мали 300 годин практики, а також, реалізували два проекти щодо супроводу особи з особливими потребами та спільної діяльності з нею.

Інформаційний відділ УКУ