Мови

 

Поїздка у монастир св. Герарда у смт. Гніздичів

2015-05-11 14:00

Вона з радістю познайомила студентів з активними вірянами місцевих протестантських спільнот Нідерландів, що приїхали в Україну.

Спільно українці з голландцями спочатку приїхали у монастир св. Герарда у смт. Гніздичів та   молились на Божественній Літургії, яку служили у монастирі. Опісля, брат Святослав групі прочан розповів історію монастиря. Також, вже у каплиці монастиря, ознайомив присутніх з Богородичними символами, пояснив гостям з Нідерландії про культ Богородиці і як українці шанують Матір Божу.

Не менш цікавою подією цього дня був похід у музей гетьмана України Івана Виговського, що у селі Руда (Філія Львівської національної галереї мистецтв). Про незабутній час гетьманщини, про родину Виговського та про знайдені предмети культури колишнього замку   гетьмана захопливо ділився з учасниками екскурсії пан Степан Ревуцький. 

“Ця поїздка для студентів була дуже пізнавальною і корисною, нагадала про історичне минуле і наше коріння. А для наших гостей з Фрісландії, ми намагались показати український колорит давніх часів і, водночас, ознайомити з нашою духовною спадщиною і архітектурою”, - зазначила заступник директора ІЕС Ірина Роговська.    

Фоторепортаж події тут