Мови

 

Українське християнське академічне товариство готується до проведення семінару «Пам’ять. Історія. Ідентичність»

2014-07-08 12:30

«Метою цього семінару є налагодження співпраці між християнськими конфесіями у майбутньому з перспективою пошуку шляхів примирення через обговорення спірних моментів. УХАТ має шанс стати місцем зустрічі на рівні духовенства та мирян-інтелектуалів» - наголосив Тарас Дмитрик, відповідальний секретар Українського християнського академічного товариства. Під час семінару учасники обговорять питання впливу Майдану на перспективу об’єднання Українських Церков.

Довідка:

УХАТ було засноване у 2005 році Інститутом Екуменічних Студій у партнерстві з Центром європейських гуманітарних досліджень НаУКМА.

Товариство створене для сприяння: міждисциплінарним академічним дослідженням питань «Київської Церкви», а також стосунків між еклезіологією та антропологією; проведенню відкритого діалогу в любові та повазі один до одного, враховуючи у власних судженнях і коментарях позицію протилежної сторони та для інформування українського суспільства і українських мас-медіа про сучасні екуменічні дослідження.

Від початку свого заснування Товариство працювало в дусі та тісній співдії з членами колишньої Студійної групи Київської Церкви, котра виникла на початку 90-х років. До її складу входили владика Антоній Щерба, о. Андрій Чировський, о. Андрій Онуферко, о. Борис Ґудзяк (сьогодні правлячий єпископ єпархії Святого Володимира в Парижі) та інші.

За роки діяльності УХАТ було розроблено проект Внутрішнього Статуту Товариства, проведено низку заходів, зокрема зустріч у Києво-Могилянській Академі, екуменічні реколекції у тиші «Як спільно подолати страждання?» у Свято-Успенській Унівській Лаврі, семінар «Микола Полторацький та Паризька Богословська школа» в м. Одесі тощо.