Мови

 

Реколекції: краще один раз побувати, ніж сто разів почути

2014-04-14 17:45

Провадив реколекції о. Роман Фігас, науковий працівник ІЕС, духовні настанови також виголосив о. Василь Саган, золочівський декан Української Автокефальної Православної Церкви.

Фотогалерея

Тематика реколекцій стосувалася важливості і значення Літургії. «З грецької «літургія» перекладається як «спільна справа» - перша істина, яку для себе відкрила. Завжди була прихильницею індивідуальної молитви, про яку писав Апостол Матвей, проте о. Роман пояснив, що дуже важливо відчувати себе частиною спільноти, відчувати, що разом ми можемо багато: бути сильними, стійкими, бути не самотніми» - поділилася спогадами студентка МПЕН Ніна Поліщук.

Реколекції дали можливість здобути віднову студентам та працівникам Інституту екуменічних студій, дізнатися багато нового про Богослужіння, відкрити Літургію для себе по-новому.

«Реколекції – це той випадок, коли краще один раз побачити ніж сто разів почути. Адже для того, щоб склеїти цінну високохудожню вазу під назвою Душа, потрібні професійні майстри і мистецтвознавці» - вважає Ніна.