Мови

 

Український вечір у Санкт-Петербурзі з ініціативи гостьового лектора ІЕС

2014-03-17 17:00

Усе це лектор виклала у листі: «Я знову і знову пригадую ті години, які провела зі студентами ІЕС, милими і відкритими молодими людьми і хочу, щоб вони знали, що досить багато росіян відчувають великий біль і руйнування наших стосунків, а також огиду і сором за політику нашого уряду».

Підтвердженням цих слів є багатотисячні мітинги на підтримку України, миру та проти Путіна у Москві та Санкт-Петербурзі. Близько 40 тисяч людей у Москві зібралися 15 березня на демонстрацію. А в Санкт-Петербурзі ще 8 березня зібралося близько півтори тисячі людей на Марсовому полі, вони співали пісень і виступали проти введення російських військ у Крим.

Також 14 березня у Інтер’єрному театрі Санкт-Петербурга Марина Шишова з друзями організували захід присвячений теперішнім подіям в Україні. Розпочався він з панахиди за усіма загиблими на Майдані, яку очолив о. Юрій Фрідман, парох УГКЦ у Петербурзі. На завершення вечора відбувся концерт української музики (виконувалися сучасні пісні) та поезії.

Наприкінці звернення п. Марина висловила сподівання, що усе відновиться і піде на краще.

Довідка:

Марина Шишова відвідувала Інститут екуменічних студій Українського католицького університету у травні 2012 році на запрошення гостьового лектора Гелен Зордрагер (референт з європейських питань Відділу місії протестантської Церкви у Нідерландах).