Мови

 

Онлайн лекції для студентів МПЕН

2014-03-12 13:30

Лектор зосередився на питаннях міжрелігійних стосунків християнства у дуже широкому контексті, намагався пояснити зв’язки між християнством та іншими світовими релігіями, а також східними типами релігійності, які пропонують дещо відмінне розуміння Бога, спасіння, духовного вдосконалення людини.

Особливу увагу лектор звернув на діалог між авраамічними релігіями – юдаїзмом, християнством та ісламом. «Основною причиною розбіжностей між цими релігіями, на думку О. Доброєра, є нерозуміння юдеями та мусульманами християнського варіанту монотеїзму, а саме – віри в триєдиного Бога. З точки зору представників цих віровчень християнських світогляд є поганським (Бог не є один, як Ягве у юдеїв та Аллах у мусульман)».

Довідка:

Олександр Доброєр – спеціаліст у сфері public relations, публічних виступів та розвитку комунікації. Мотиваційний спікер, бізнес-тренер, коуч. Соціолог, журналіст, теолог. Стажувався у США, Австрії, Італії та Польщі (Media Relations, Training&Development, управління и промоуція організацій). Засновник і директор НКО «Європейський інститут соціальних комунікацій».