Мови

 

Покликані до милосердя

2014-02-06 12:45

Фотогалерея

Урочистості вже традиційно розпочали випускники. Вони розіграли виставу, показали фільм про навчання на програмі під назвою «Пароль «Доброзичливість», а також читали вірші та співали.

«Коли ми закінчили цей курс то вийшли звідси з переміненими думками і з переміненими серцями, а також між усіма хто вчився на нашому курсі пролягла ніби невидима ниточка» - поділилася спогадами випускниця програми МПСС.

Випускників привітали співзасновники та викладачі програми.

«Бажаю нам всім, коли страх стукає в наші двері, впускати довіру до Бога і тоді за дверима нікого не буде» - висловила побажання Оксана Винярська, педагогічний директор сертифікатної програми.

Мішель Дормаль, директор навчальної програми для асистентів французького відділення Міжнародної федерації «Лярш», координатор та супервізор сертифікатної програми назвала себе «хресною мамою» програми. Та порівняла її зі шляхом, який допомагає народитися вільному серцю дитини в кожному. «Багато хто з вас казав, що на початку навчання перед ним була немовби стіна, крізь яку потрібно було пройти. А я собі подумала, що це радше камінь, який прикриває джерело, тому що життя є справді тут» - сказала Мішель.

Також супервізор наголосила, що від листопада кожного дня молилася за Україну і на завершення урочистостей заспівала молитву, у якій попросила для нашої країни миру і свободи, які, на її думку, є вписані в серці нашої нації.

Довідка:

Програма «Медико-психологічний та соціальний супровід осіб з особливими потребами» заснована у 2010 році Інститутом екуменічних студій спільно з міжнародною асоціацією «Лярш-Ковчег» та національним університетом «Львівська Політехніка».

Мета програми: підготувати спеціалістів, котрі здійснюватимуть супровід осіб з особливими потребами у світлі нового бачення особи.